Ook nog een annuleringsverzekering?

Stok achter de deur

Mensen kunnen zich afvragen of zei naast hun huidige reisverzekering ook nog een annuleringsverzekering moeten afsluiten? Zij denken dat het altijd fijn is om een stok achter de deur te hebben als er zich bijvoorbeeld iets voor doet waardoor zij niet meer op vakantie kunnen.

Afwegingen

Een annuleringsverzekering houdt in dat de annuleringskosten van je vakantie vergoed worden door de verzekering. De vakantie kan echter alleen geannuleerd worden mits er een heel goede reden gegeven wordt. De annuleringskosten worden dan in rekening gebracht door je reisorganisatie. Deze annuleringskosten zijn een percentage van de totale reissom. Het kan ook zijn dat er zich omstandigheden voor doen tijdens de vakantie en je echt niet verder kan reizen. In fit geval worden door de annuleringsverzekering de vakantiedagen die je nog te goed had vergoed.

Echter, een annuleringsverzekering kan vrij prijzig zijn. Daarom is het niet altijd gunstiger om een annuleringsverzekering af te sluiten. Soms zijn de kosten van de annulering zodanig laag dat het relatief gezien duurder is om een annuleringsverzekering af te sluiten dan de kosten zelf te betalen. Aangezien de annuleringskosten een percentage zijn van de reissom geld natuurlijk dat hoe hoger de totale reissom des te hoger de annuleringskosten. Hoe hoger de reissom is, des te (relatief gezien) goedkoper het wordt om een annuleringsverzekering af te sluiten. Op een gegeven moment is de reissom van de reis zoveel hoger dan de kosten die betaald moeten worden aan de verzekeraar dat de annuleringskosten lager uit vallen dan de premie voor de annuleringsverzekering. In dit geval is het natuurlijk fijn om een annuleringsverzekering te hebben.

Vergelijken

Dus of je nu een annuleringsverzekering moet afsluiten of niet hang af van de totale reissom. Ga zelf even na hoe duur de annuleringskosten ongeveer zullen zijn en hoeveel de kosten voor de premie voor de verzekering zullen zijn. Dan kan je deze een beetje vergelijken en op basis hiervan beslissen of je een annuleringsverzekering neemt of niet.

Wil je meer weten over reizen bekijk dan deze site eens.