Verschillende opstalverzekeringen.

Opstalverzekeringen zijn onder te verdelen in 4 soorten verzekeringen. Namelijk de brandverzekering, de uitgebreide opstalverzekering, de extra uitgebreide opstalverzekering en de meest uitgebreide opstalverzekering.

De brandverzekering.

Een brandverzekering dekt de schade door brand. Hierbij wordt de schade bedoeld aan de woning, en niet aan de opstal. Bij een brandverzekering wordt er schade gedekt ter gevolg van brand, het blussen van brand (ofwel de waterschade), blikseminslag en een ontploffing.

De uitgebreide opstalverzekering.

De uitgebreide opstalverzekering is de minst uitgebreide dekking. Deze opstalverzekering biedt dekking tegen schade als gevolg van brand, blikseminslag, aanrijding en aanvaring, ontploffing, rook, diefstal en (poging tot) inbraak, neerstortende vliegtuigen, storm (van minimaal windkracht 7), vandalisme, waterschade, schade door scherven van ruiten en spiegels en omvallen van bomen, kranen en heistellingen.

De extra uitgebreide opstalverzekering.

De extra uitgebreide opstalverzekering is een opstalverzekering die net wat verder uitgebreid is dan de “gewone” uitgebreide opstalverzekering. Bij de extra uitgebreide opstalverzekering is hetzelfde verzekerd als bij de uitgebreide opstalverzekering, alleen zijn er bij deze verzekering nog wat extra dingen verzekerd. Er wordt namelijk ook dekking geboden bij schroei-, zeng- en smeltschade, schade door neerslag die via de begane grond of de openbare weg binnenstroomt en hak- en breekwerk dat verricht moet worden om een defect in de waterleiding om te sporen en reparatie daarvan.

De meest uitgebreide opstalverzekering.

De meest uitgebreide opstalverzekering wordt ook wel de allrisk opstalverzekering genoemd. Een allrisk verzekering biedt dekking tegen alle onverwacht plaatsvindende gebeurtenissen. Er zijn alleen wel een paar gevallen die hierbuiten vallen, namelijk schade door aardbevingen, overstromingen, oorlogsgeweld, atoomkernreacties, de fundering van de woning en aan het glad. Schade aan de fundering en aan het glaswerk kunnen wel aanvullend verzekerd worden.

Opstalverzekering kiezen.

Tussen deze opstalverzekeringen bestaan grote verschillen. Voordat je een opstalverzekering afsluit moet je dus eerst kiezen welk type opstalverzekering bij je past. Ga je voor de uitgebreide opstalverzekering, de extra uitgebreide opstalverzekering of de meest uitgebreide opstalverzekering (allrisk verzekering)? Om deze keuze te maken is er een opstalverzekering keuzehulp.

Bekijk hier de bron.